Razende Roeland raast weer up tempo!

Playlist for Show: Razende Roeland

Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine bij Omroep Zilt. De ene plaat is nog mooier dan de andere en deze week draaien we weer wat mooie en nieuwe platen.

De opening is voor Ad Infinitum. De snel opkomende moderne metalgroep Ad Infinitum zet het toneel voor een gloednieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de band met hun nieuwe single ‘Outer Space’ , die nu beschikbaar is op alle streamingdiensten wereldwijd. “Outer Space” arriveert met een visueel voelbare videoclip die de poorten opent naar een spannend en onverwacht universum dat smeekt om ontdekt te worden! Na ongetwijfeld de lat hoger te hebben gelegd met de release van hun gekoesterde derde plaat, Chapter III – Downfall , in maart 2023, en podia te regeren op de grootste festivals van Europa zoals Wacken Open Air, Summer Breeze en Masters of Rock, is het viertal terug met een nieuwe cyclus en een uitmuntend, onverwacht fris geluid. Geleid door de kameleonische stem van zangeres Melissa Bonny terwijl ze omringd wordt door prestigieuze gitaarriffs en zware patronen, laat ‘Outer Space’ de luisteraar kennismaken met weergaloze moderne metal-soundscapes, doorspekt met djent-vibes en boeiende melodieën. Het nummer knalt vanaf de allereerste seconde en laat horen dat Ad Infinitum in 2024 sterker dan ooit zal schitteren!
“Outer Space” onderstreept ook dat Ad Infinitum op pad gaat voor een epische muzikale reis door het continent ter ondersteuning van Kamelot tijdens hun Awaken The World Tour 2024, die vandaag van start gaat in Baltimore, MD, VS, gevolgd door Europa en Groot-Brittannië dit najaar .

Vorige week moest helaas de plaat van Xandria worden afgebroken, dat maken we deze week goed, door hem helemaal te draaien. Ook is er muziek van Unleash the Archers, Within’ Temptation en Drangony.

Zoals jullie misschien wel weten, is Dragony niet onbekend met videogames. Ze hebben, door de jaren heen, voor een flink aantal nummers inspiratie uit enkele van hun favoriete games gehaald.
Vorig jaar gebeurde er iets geweldigs. De toffe mensen van Sandbox Interactive, de ontwikkelaar achter de enorm succesvolle MMORGPG “Albion Online,” benaderde Dragony met het idee om een origineel en officieel nummer voor de game te schrijven. Een geweldig aanbod wat Dragony, uiteraard, niet kon en wilde weigeren. Het was een super ervaring om met de mensen achter Albion Online samen te mogen werken. Het is gelukt om een song te creëren met een boodschap en die luidt: Schrijf het avontuur en de vrijheid van je eigen verhaal. Dit vormt, immers, de kern van de game van Albion Online. Dragony hoopt dat iedere luisteraar geniet van het nummer en van de game. The untold story zal als bonustrack op het volgende album komen, wat dit jaar uitkomt.

Er is ook muziek van Flotsam & Jetsam, Pigs en Danko Jones.

Met Electric Sounds heeft Danko Jones de internationale albumcharts bestormd (Zweden #12, Duitsland #18, Zwitserland #24), met opeenvolgende vermeldingen in de topradiolijsten, zoals met hun hitsingles “Good Time”, “Guess Who’s Back” en “Get High ?” , die de Duitse Rock Radio Charts op een fenomenale nummer 1-positie regeert. Tijdens hun daaropvolgende Europese albumreleasetour verkocht Danko Jones talloze shows, met nog veel meer livedata bevestigd voor 2024. Onlangs werd de band genomineerd voor een Juno Award, het Canadese equivalent van een Grammy Award. Zonder enige twijfel heeft Electric Sounds het directe geluid en gevoel van een klassieker. Als het wiel vrij ronddraait en je vooruit stuwt, hoef je het verdomde ding niet opnieuw uit te vinden: in plaats daarvan is het Canadese trio gewoon hun vak aan het aanscherpen en verfijnen, en altijd op vol volume. Van de uitbundige chutzpah van de opening “Guess Who’s Back” en de gespierde new wave-stijl van “Good Time”, het ultieme pothead-anthem “Get High?” naar de belofte van het titelnummer om “vanavond duizend gitaren kapot te slaan!” en de hoekige, schele stamper en het trillende refrein van “Stiff Competition” is Electric Sounds een bedrieglijk gevarieerde aangelegenheid. Geen enkele band heeft ooit meer klaar geklonken om de weg op te gaan dan het opgepompte drietal dat te horen is op hel-voor-leer ragers als ‘Eye For An Eye’, ‘What Goes Around’ en de gekke en moorddadige afsluiter ‘Shake Your City’.
Vexation heeft een nieuw album uitgebracht op 1 mei 2024, zoals belooft draaien we daar natuurlijk wat van. Ook hebben nog muziek van Surrecturus en Queenrÿche.

Queensrÿche is een Amerikaanse progressieve metalband, opgericht in 1981 door zanger Geoff Tate, gitaristen Chris DeGarmo en Michael Wilton, bassist Eddie Jackson en drummer Scott Rockenfield. De naam van de band wordt in één adem uitgesproken met veel van de groepen die zij als invloeden beschouwden, en met anderen die als collega’s ontstonden. Queensrÿche bouwde een toegewijd legioen fans op die de wereld rondreizen op tournee met collega-rockgiganten als Iron Maiden, Guns N’ Roses, Metallica, Judas Priest en Def Leppard. De afgelopen jaren hebben ze consequent liveshows met een hoog octaangehalte afgeleverd, waarbij ze het hongerige vuur van een nieuwe band combineren met de getemperde ervaring van meester-showmannen. Zelfs met elf gouden en platina plaquettes en diverse Top 10 hardrock anthems verweven in de vezels van het genre, zal Queensrÿche niet toegeven. Sterker nog, ze bevinden zich in de greep van een adembenemende creatieve heropleving.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld of wil je ook eens een uitzending vullen met je muziek en inspiratieplaten dan kan je mailen naar  rsh.razenderoeland@gmail.com of razenderoeland@omroepzilt.nl

No entries found for this Playlist

← All Playlists for Show: Razende Roeland
X_Iconbluesky logo_xthreads_iconlogo_tiktok