Razende Roeland raast voor het eerst bij Omroep Zilt

Playlist for Show: Razende Roeland

Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine, vanaf nu bij Omroep Zilt en Shine Radio. Voor als je het mist kan je op vrijdagavond luisteren via Powerplant Radio Europe ook om 21.00 uur. Ja, het is mijn officiële debuut bij Omroep Zilt. De uitzending heeft deze week lange platen. De meeste duren 8 minuten plus.

De opening is voor Maestro.

Maestro werd oorspronkelijk in juli 1989 opgericht door Orion Roos (momenteel ook gitarist van de Nederlandse heavy metal band Metalbats, voorheen bekend als Vortex), uit de stad Groningen in Nederland (Europa), sinds 1999 en door bassist René van Zonneveld (ex-Vortex). Maestro speelt eigen composities van voornamelijk melodieuze (hardrock muziek.Variërend tussen rockballads, AOR en Heavy Metal. Begin jaren negentig zijn er twee demonstraties cassettes uitgebracht. Deze democassettes zijn zeer gewild en zijn tegenwoordig verzamelobjecten. Deze cassettes werden destijds gepromoot met veel liveoptredens. Do or de jaren heen zijn er veel bandleden gekomen en gegaan. Omdat René en Orion zich bij de heavymetalband Vortex voegden, bleef er weinig tijd over voor Maestro. Maar in de zomer van 2008 pakten ze Maestro weer op, vrijwel waar ze gebleven waren. Er zijn nieuwe opnamen gemaakt met Praying Mantis (UK) gastzanger John ‘Jaycee’ Cuijpers en Pepijn Gros (ex-Ivy’s Dream – Inhalo) achter de drums. Na een tijdje voegde zangeres Anne Blouw zich bij Maestro en drummer Jahrin Kersten verving Pepijn. Ook René verliet de band en werd vervangen door bassist Peter Douwenga, eveneens ex-Vortex. Samen met de nieuwe bandleden werden plannen gemaakt om nieuwe opnames te maken om zo meer live optredens te krijgen. De opnames verliepen uitstekend en werden officieel uitgebracht als extended play compact disc. Maestro – ‘Can’t Stop (Thinkin’ ‘Bout You)’ werd eind 2018 uitgebracht door platenlabel Big Bad Wolf Records uit Nederland.
Dankzij pakkende nummers krijgt het nog steeds veel radio-uitzendingen. Kort na deze release sloot zanger/gitarist Wouter Zuiderveld zich aan bij Maestro. In januari 2019 besluit Maestro samen met platenlabels Big Bad Wolf Records en Headbangers Records de eerder gemaakte opnames met gastzanger John ‘Jaycee’ Cuijpers (Praying Mantis en Ayreon) te masteren en uit te brengen, als promotionele verlengde speel-cd genaamd ‘On De loop’. Momenteel werkt Maestro aan een volledig album dat in 2024 zal worden uitgebracht door Pt78 Records. Het nieuwe album zal minstens tien nieuwe originele nummers bevatten.

Er is ook muziek van Primal Fear, Dio en Metallica.

Metallica is een Amerikaanse metalband opgericht in 1981 in Los Angeles door de Deen Lars Ulrich en de Amerikaan James Hetfield. De band heeft sinds zijn ontstaan meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn albums verkocht en is daarmee de succesvolste metalband ooit. Master of Puppets is het derde studioalbum van de metalband Metallica uitgebracht op 3 maart 1986. Het was het laatste album waarop bassist Cliff Burton meespeelde en wordt gezien als een mijlpaal in de geschiedenis van metal.

De langste plaat deze uitzending is van Helloween.

Helloween is een Duitse speed-, heavy- en powermetalband, opgericht begin jaren 80 door leden van de bands Ironfist en Powerfool. Keeper of the Seven Keys is een tweedelig album, dat werd uitgebracht in 1987 en 1988. Het tweede album is succesvoller dan het eerste. Het tweede album eindigt met de ruim 13 minuten duurende titeltrack.

De afsluiting is voor de Groningse symphonische metalband Axis Mundi. Deze band is opgericht in 2016, toen nog met zangeres. Wanneer zangeres Linda Dijkshoorn vervolgens stopt met de band, is dat het startschot voor een wat zwaardere en duisterder koers. Het resulteerde in augustus 2020 in de release van de (digitale) single ‘Castle Under Siege’. Een tweede single, ‘Symphony of Winter Nights’, volgt in april 2021. In juni en augustus volgen nog twee singles. De nummers vormen de opmaat voor het album ‘The Sickening Symphony’, dat op 29 april 2022 het levenslicht zag tijdens de releaseparty in Vera.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

No entries found for this Playlist

← All Playlists for Show: Razende Roeland
X_Iconbluesky logo_xthreads_iconlogo_tiktok