Razende Roeland raast opnieuw lekker door!

Playlist for Show: Razende Roeland

Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine bij Omroep Zilt. De ene plaat is nog mooier dan de andere en deze week is er veel muziek.

De opening is deze week voor de mannen van Dangerous times for the Dead. Afgelopen week verscheen er op de socials van deze band de mededeling dat er een album aankomt. Als voorproefje draai ik lekker nog een “oudje” van hen. Dangerous Times For The Dead is een Nederlandse Heavy Metal band die klinkt alsof ze rechtstreeks uit de jaren 80 zijn getransporteerd. Een hard en zwaar, klassiek maar fris geluid, waardoor ze echt deel uitmaken van de nieuwe golf van traditionele heavy metal. Vol energie, vermakelijk en krachtig, epische gitaarsolo’s, dreunende bas en drums en een zanger die al dit geweld doorsnijdt met echte heavy metal, hoge zang. Wat hen onderscheidt is hun unieke, frisse en moderne aanpak, zowel qua geluid als online aanwezigheid. Hun doel is om met passie traditionele heavy metal uit de kast te halen.

Verder is er muziek van Burning Witches, Ian Highhill en Sebastian Bach.

Sebastian Bach, geboren als Sebastian Philip Bierk, is een Canadese rock- en heavy metalzanger, die van 1987 tot 1996 mainstream succes behaalde als frontman van Skid Row. Sebastian Bach heeft wereldwijd meer dan 20 miljoen platen verkocht als leadzanger met zijn voormalige band Skid Row en als soloartiest. De singer/songwriter/acteur/entertainer is verre van alleen maar een multi-platina artiest, maar heeft zijn carrière de afgelopen tien jaar uitgebreid met episodische televisie met een vijf seizoenen lang terugkerende rol in de hitserie “Gilmore Girls” van de CW, met hoofdrollen op Broadway (“Jekyll & Hyde”, “The Rocky Horror Picture Show”) en nationale reisgezelschappen (“Jesus Christ Superstar”), en is regelmatig verschenen op MTV en VH1.

Ook is er lekkere old school metal van Raven, Vengeance, Vexation en het toch moderne Mastodon.

Mastodon is een Amerikaanse heavymetal band uit Atlanta, Georgia, opgericht begin 2000 en bestaat uit bassist Troy Sanders, gitarist Brent Hinds , gitarist Bill Kelliher en drummer Brann Dailor . Veel van hun nummers bevatten progressieve concepten en unieke instrumentatie met een mix van cleane zang en hard geschreeuw.Mastodon heeft zeven studioalbums uitgebracht, twee live-albums en bijbehorende dvd’s, een compilatie van vroeg materiaal en een boxset. De band bracht in 2002 hun debuutalbum Remission uit, dat veel lovende kritieken kreeg vanwege het unieke geluid. Hun tweede release, Leviathan, was gebaseerd op de beroemde Amerikaanse roman van Herman Melville, Moby Dick. Drie tijdschriften riepen het in 2004 uit tot Album van het Jaar : Revolver, Kerrang! en Terrorizer . Mastodon behaalde in de jaren 2010 groot Amerikaans commercieel succes met hun albums The Hunter, Once more ‘Round the Sun en Emperor of Sand uit 2011, 2014 en 2017 , die allemaal debuteerden in de top tien van de Billboard 200-hitlijst.

En we hebben nog muziek van Nightwish en Elithium.

Elithium is een Nederlandse symfonische metalband, die toegankelijke symfonische metal combineert met progressieve elementen en catchy melodieën, en zo haar eigen unieke sound heeft ontwikkeld. Toetsenist en componist Cees van Ooijen (ex-Android soul) zorgt voor cinematische, orkestrale toetsenpartijen en prachtige composities. Lennert Kemper (ook Dreamwalkers Inc) voegt hier melodieuze gitaarpartijen en virtuoze gitaarsolo’s aan toe. Creatieve drummer Nicky de Jonge vormt, samen met master of bass Saro Pulvirenti en zijn zessnarige basgitaar, het ritmische powerhouse van de band. Yvette Ophelia maakt het af met haar heldere dynamische vocalen, met invloeden van Anneke van Giersbergen en Within Temptation, maar ook een eigen geluid. De band is opgericht door Cees en toenmalig zangeres Desirée Nolta, geïnspireerd door o.a. Beyond the Black, Delain, en Nightwish. Zij schreven veel nummers samen en de band heeft diverse singles en de EP Eden 2.0 uitgebracht. In 2023 besloot Desirée wegens tijdgebrek te stoppen en kwam Yvette erbij. De bandleden komen uit meerdere hoeken van het land, en delen graag hun passie voor de muziek met het publiek met energieke live performances. Ze zijn nu bezig met het releasen van live beeldmateriaal van de nieuwe formatie, het regelen van optredens en het schrijven van nieuwe nummers.

En we sluiten af met Axis Mundi, deze Groningse band heeft een speciale plek veroverd.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld of wil je ook eens een uitzending vullen met je muziek en inspiratieplaten dan kan je mailen naar rsh.razenderoeland@gmail.com of razenderoeland@omroepzilt.nl

Deel dit artikel:
No entries found for this Playlist

← All Playlists for Show: Razende Roeland
Deel dit artikel:
X_Iconbluesky logo_xthreads_iconlogo_tiktok