Razende Roeland raast nog even lekker door!

Playlist for Show: Razende Roeland

Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine bij Omroep Zilt. De ene plaat is nog mooier dan de andere, vanavond haal ik nog wat in van vorige week, zijn er nieuwe platen en komt er een beetje kerstsfeer.

De opening is voor Sebastian Bach. Sebastian Bach, geboren als Sebastian Philip Bierk (Freeport (Bahama’s), 3 april 1968), is een Canadese rock- en heavy metal zanger, die van 1987 tot 1996 mainstream succes behaalde als frontman van Skid Row. Hij vervolgt een solocarrière, speelde op Broadway en trad op in film en televisie zoals Trailer Park Boys en Gilmore Girls. Hij heeft sinds 2014 geen langspeelplaat meer uitgebracht, maar wel losse singles en met een daarvan openen we deze avond.

Verder is er muziek van Abyss, Maestro en Der Mancha Red.

Der Mancha Red is April/Mei 2022 opgericht door Felan, Erwin en (ene) Joost. Dit na het uiteen vallen van Souldust, maar met de drive samen muziek te blijven maken. Naast muziek maken, want dat is wat een band doet, is het voor ons een creatieve vrijplaats, en dagen we onszelf graag uit en doen we alles in eigen beheer. van Promo/ visuals etc tot opnames en mixen. En is Der Mancha Red dus ook gewoon een manier om onszelf te blijven ontwikkelen. November 2022 heeft (andere) Joost zich bij de band gevoegd toen Offerblok een punt zette achter hun bestaan als band, als vaste gastzanger. Der Mancha Red heeft zijn live debuut gemaakt in februari 2023 tijdens Club Void in de Effenaar, als voorprogramma voor stadsgenoten An evening with Knives. En hebben inmiddels het podium gedeeld met bands als Desert Storm (uk), Eartship (du) en staan er nog wat mooie voorprogramma’s in de grondverf…. Op 21 december is de release van hun nieuwe single Shame.

Er is ook muziek van Colorado Tombs, Hammerhawk en Skeptical Mind.

Skeptical Minds is een unieke mix tussen drie belangrijke invloeden: Melodieuze vrouwenstem, electro en gitaarriffs. Waarom uniek? Want je hoort duidelijk wel wat invloeden, maar dan heeft Skeptical Minds zijn specifieke geluid en stijl! De muziek van Skeptical Minds kan fans van bands als Evanescentie, Rammstein, Rob Zombie, Massive Attack, Bjork en zelfs Motorhead inspireren! Met bijna 300 optredens en festivals heeft Skeptical Minds zich snel gevestigd als een referentie in de Belgische Female Fronted-scene. Onder leiding van de Poolse zangeres Karolina, is Skeptical Minds een krachtige combo op het podium die graag geluiden mixt en combineert instrumenten op een onverwachte manier. Door de jaren heen verleidde hun gevarieerde muziek een groeiend publiek.

De band Between Rats and Snakes, stuurde via Instagram een bericht dat ze een nieuwe single uit gingen brengen en of ik een plekje had op mijn lijst. Natuurlijk.

Between the Rats and Snakes is een 3-koppige metalband met leden uit Rotterdam en Limburg. De band is in 2022 gestart met muzikale invloeden uit de Japanse metal scene, zoals Crossfaith, Coldrain en The Gazette. Gemixt met elektronische elementen, punchy drums, melodieuze riffs en agressieve vocals, zorgt de band voor een verfrissende eigen sound. Spiral Down is de debuutsingle van Between the Rats and Snakes en is uitgebracht op 28 oktober 2022. Op 13 mei 2023 volgde een 2e single The Prophet. Dit nummer is genomineerd voor de Rotterdamse track van het jaar 2023 door de Rotterdam Music Awards. De 3e en nieuwste single Heavy is uitgebracht op 18 augustus 2023. De band begon in 2023 met het spelen van live shows. Op 28 april 2023 was het debuutoptreden in Sound Dog Breda, samen met Neroth + Dodentocht. Op 20 mei 2023 speelde de band in De Meister Geleen tijdens een privé evenement. Vervolgens volgde een show in Gebroeders de Nobel Leiden op 25 augustus 2023 samen met Release the River en Epistulum. De laatste show van 2023 vond plaats in Musicon Den Haag tijdens Loud & Heavy Fest op 7 oktober 2023, samen met Martyr + X-Tinxion + Sepiroth + Neverus + Epistulum + Emergendizer.

De afsluitende platen zijn kerstgerelateerd, Hardland heeft een onvervalste kerstklassieker in een rock jasje gestoken. En De Staat heeft een geheel eigen draai gegeven aan een andere kersthit uit een ver verleden.

Ik wil iedereen hele fijne en een heavy metal kerstdagen toewensen, er komt nog één show in 2023!

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

No entries found for this Playlist

← All Playlists for Show: Razende Roeland
X_Iconbluesky logo_xthreads_iconlogo_tiktok