Razende Roeland raast naar veel nieuwe muziek

Playlist for Show: Razende Roeland

Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine. De ene plaat is nog mooier dan de andere!

Deze week is de tweede wereldpremière van een Slavantas nummer. We zullen er mee openen, zodat we in de pas lopen met Powerplant Radio. Vorige week heb ik jullie al verteld wie deze Limburgse band is en dat ze mijn sympathie hebben gewonnen tijdens een festival in het diepe zuiden van Nederland. Volgende week gaan we ook even bellen met een van de bandleden om eens te horen hoe het een en ander tot stand is gekomen.

Verder is er muziek van Plush en Cobra Spell.

Cobra Spell is een internationale heavy rockband uit de jaren 80, opgericht in 2019 door gitarist Sonia Anubis. De band wordt gecompleteerd met Kristina Vega op zang, Roxy Herrera op bas, Noelle dos Anjos op ritmegitaar en Hale Naphtha op drums. Het kwintet is getekend bij het Oostenrijkse label Napalm Records. Afgelopen november heb ik ze live zien spelen op het Holland Heavy Festival in Drachten, daar maakten ze een goede indruk. Komende vrijdag en zaterdag staan ze in Groningen en Hoorn met hun album release. Cobra Spell’s ambitieuze, bloedhete debuut, 666, demonstreert het onbetwistbare talent van de band en zal zeker de positie van de opkomende rockers in de scène bepalen. Deze felle dames nemen geen gevangenen en zijn nu klaar om alle podia over de hele wereld te betreden, met een honger om een show op te zetten die het publiek over de hele wereld betoverd, sprakeloos en smekend om meer zal achterlaten. Sonia zal telefonisch nog even komen vertellen.

De Hoornse band Sad Iron heeft een “split” album opgenomen en daarover gaan we de zanger Marcel Paardekooper eens wat vragen over stellen. 4 gloednieuwe songs op een album. Sad Iron is een bekende naam in de Nederlandse metal geschiedenis. De band is circa veertig jaar geleden opgericht door gitarist Bernard Rive en staat bekend als één van de eerste speed metal bands van Nederland en kan in een adem worden genoemd met acts als Raven en Excite. De band heeft 3 volledige albums uitgebracht in 1982, nog een EP en nu dus een split album.

Er komt ook muziek langs van de in 2020 uitgeroepen tot beste metal band van de BeNeLux. Burning heeft de andere helft van het split album voor zijn rekening genomen. Ook zij brachten 4 gloednieuwe nummers in voor het album en daarvan gaan er zeker eentje draaien. We praten ook met drummer Mas Prevoo over het album en de komende release shows.

Als we nog tijd hebben komt er nog muziek voorbij van Crimson Glory.

Crimson Glory is een Amerikaanse heavy metal band, opgericht in 1983 in Sarasota, Florida, VS. Het begon in 1979 onder de naam Pierced Arrow, daarna Beowulf, voordat het zich vestigde op Crimson Glory. De klassieke line-up bestond uit zanger Midnight, gitaristen Jon Drenning en Ben Jackson, basgitarist Jeff Lords en drummer Dana Burnell. Met deze line-up verwierven ze halverwege de jaren tachtig internationale bekendheid en werden ze beschouwd als een van de pioniers van de Amerikaanse progressieve metal beweging, naast bands als Queensrÿche, Dream Theater, Fates Warning en Watchtower. Gedurende hun carrière hebben ze vier studioalbums en één EP uitgebracht.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

Deel dit artikel:
No entries found for this Playlist

← All Playlists for Show: Razende Roeland
Deel dit artikel:
X_Iconbluesky logo_xthreads_iconlogo_tiktok