Razende Roeland raast met onzekerheid

Playlist for Show: Razende Roeland

Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine bij Omroep Zilt. De ene plaat is nog mooier dan de andere, de lijst is half om half klaar, maar er zijn factoren die de lijst kunnen veranderen.

De opening niet die is voor Freakshow. Het debuutalbum van Freakshow was een supergroep met Ronnie Borchert van Miss Crazy, Jeff LaBar van Assepoester, Frankie Banali van Quiet Riot en Tony Franklin, die in The Firm, Blue Murder en Whitesnake had gespeeld.
De oprichter van Freakshow, Ronnie Borchert, stormde in 2005 de rockscene binnen als frontman van het in San Francisco gevestigde Miss Crazy. Zijn vocale stijl maakte Miss Crazy snel tot een van de beste nieuwe melodieuze rock bands en trok snelle vergelijkingen met zangers als Brian Johnson, Tom Keifer, Steve Whitman en Joe Elliot. Voorafgaand aan Miss Crazy en Freakshow was Ronnie de leadzanger van melodieuze hardrock- en glambands Amsterdam en Trixie. Snel vooruit naar 2023 …verschillende spelers, nog een resultaat van geweldige, hook-gevulde, laaiende rock-‘n-roll! Ronnie Borchert brengt vrienden Carlos Cavazo op gitaar (Snow, Quiet Riot, Ratt), Greg Chaisson op bas (Surgical Steel, Badlands, Atomic Kings) en Stet Howland op drums (Impellitteri, WASP, Metal Church) samen om het merk op te nemen. nieuwe album ‘So Shall It Be’.

Verder is er muziek van Bildtstar, wellicht zijn er leden aanwezig in de studio om te vertellen over hun show van afgelopen weekend, waar hun single in première is gegaan. Er zal ook muziek zijn van Hell Valley High en Exit Eden.

Symfonische metalgroep Exit Eden, bestaande uit Clémentine Delauney ( Visions of Atlantis), Anna Brunner ( League of Distortion ) en Marina La Torraca ( Phantom Elite ), heeft hun laatste single onthuld, getiteld “Femme Fatale”, vóór hun tweede album, Femmes Fatales verscheen eindelijk op vrijdag 12 januari. Femmes Fatales arriveert met in totaal twaalf nummers – de helft covers, de helft eigen composities. De originele compositie en derde single van het trio, “Femme Fatale”, is geschreven door Anna Brunner en Hannes Braun (Kissin’ Dynamite) en wordt begeleid door een officiële videoclip van hoge kwaliteit. Het nieuwe meesterwerk van Exit Eden volgt op hun debuut, Rhapsodies in Black (#15 DE albumlijsten), en miljoenen videoviews (alleen al 12 miljoen op hun cover van Bonnie Tylers “Total Eclipse Of The Heart”). Hun nieuwste singles “Run!” (feat. Marko Hietala/ex-Nightwish) en “Separate Ways” (Journey cover) zijn al meer dan een miljoen keer bekeken sinds hun respectievelijke releases in oktober en december 2023. “Femme Fatale” markeert, evenals het album in zijn geheel, een illustratie van kracht en vrouwelijke empowerment, aangevuld met symfonische zwaarte.

Er zou nieuwe muziek komen van Slavantas, maar dat stelt de band nog een week uit. Er is wel nieuwe muziek van The Gems, Eyesores en Hvalross.

Hvalross is een vierkoppige hardrockband, niet uit Noorwegen zoals de naam doet vermoeden, maar uit Zuid-Nederland. De band zag het eerste levenslicht in het voorjaar van 2018, maar de leden rocken al sinds hun tienerjaren eind jaren tachtig. Hvalross wil deze tijden eren. De hardrock en heavy metal uit de jaren zeventig en tachtig heeft dan ook een sterke basis in hun geluid en teksten, aangevuld met invloeden uit de hedendaagse stoner- en heavy rockmuziek. Er wordt gezegd dat je invloeden kunt horen van Mastodon, Judas Priest, Black Sabbath en Iron Maiden. Verwacht de klassieke compacte vierkoppige rockband, in een opzet net als onze helden Black Sabbath, met melodieuze klassieke hardrock zang over een ritmische band. Zwaar en monsterlijk als een walrus gecombineerd met een energieke podiumvoorstelling.
In oktober 2020 bracht Hvalross hun debuutalbum ‘Cold Dark Rain’ uit op de reguliere streaming platforms. Vanwege de bandgevoelens met de goede oude jaren tachtig wordt het ook uitgebracht op ‘cold rain’ gekleurd vinyl. Het album werd goed ontvangen en Hvalross werd vertegenwoordigd door Hard Life Promotion. Helaas maakte Covid het niet mogelijk om het album live te promoten en deed originele drummer Tristan in 2021 besluiten de band te verlaten. Hvalross keerde snel terug in gevechtsformatie met onze goede vriend en drummer Marc. Doorgaand met het loslaten van nieuwe muziek op de wereld, is het na de release in 2023 van de singles “Running the Gauntlet”, “Mercenary Knight” en “Helios” nu tijd voor hun EP ‘Running The Gauntlet’ die alle drie de nummers combineert.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

No entries found for this Playlist

← All Playlists for Show: Razende Roeland
X_Iconbluesky logo_xthreads_iconlogo_tiktok