Razende Roeland raast met heavy metal

Playlist for Show: Razende Roeland

Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine, bij Omroep Zilt. De ene plaat is nog mooier dan de andere en deze week veel nieuw werk van heavy metalbands die lekker aan de weg timmeren.

De opening is deze week voor Rise of the Wood. Rise of the Wood is een 5 koppige Hard Rock/Metal band uit Zuid-Holland. In 2015 werd de eerste Demo Rise of the Wood gereleased waarna diverse podia betreden werden met als hoogtepunt het Dijkrock en Waterpop Festival. Ook werd het podium gedeeld met diverse internationale acts, waaronder Mother Engine en The Daily Noise Club. In oktober 2017 is het eerst full lenght album “First Seed” uitgebracht waar liefhebbers van bands als Red Fang, Fu Manchu en Queens of the stone age zeker mee uit de voeten kunnen!! Inmiddels is op 1 juli van dit jaar met de nieuwe zanger een nieuwe EP uitgebracht daarvan komt de openingsplaat van deze week.

Er is ook muziek van Dokken, Mick Mars, Wicked Smile en Rivalry.

“Rivalry” (uitgesproken Rei – Val – Rie) is een relatief nieuwe Heavy / Power Metalband uit Pijnacker en omstreken. Wij bestaan uit leden van bands zoals Funeral Winds, Ear Danger, RoadKill en Venator. Over een paar weken gaan we diverse shows voor 2024 bekendmaken, we zijn lekker aan de weg aan het timmeren.
Ons nummer Kill without Command gaat over Zombies en is geïnspireerd op de ‘The Walking Dead’ televisieserie. “Niks politieks, gewoon beuken.”  zo sprak Raymond van Rivalry.

Hvalross, heeft een nieuwe plaat uitgebracht, ook Temple Balls en Axe Crazy hebben nieuw materiaal de wereld in geschoten. Ik kreeg ook nog een cd toegestuurd van de band Emergency.
Emergency is een hardrockformatie die wordt vergeleken met Bon Jovi en Europe. Jos Antonissen en Frans Limonard vormen samen met drummer Ad van Os, zanger Jan van Dun en gitarist Peter Verschuren de Brabantse hardrockformatie Rancid. Na vertrek van Verschuren naar Vengeance valt de band uit elkaar. Antonissen en Limonard besluiten een andere, meer melodieuze richting op te gaan. De nieuwe band wordt aangevuld met de uit België afkomstige toetsenist Coen van Hoof, drummer Hedwig Spijkers en de uit Picture afkomstige Pete Lovell. In april werd de band gedoopt tot Emergency. Met hulp van Henk van Antwerpen (ex-manager van zowel Picture als Vengeance) weet de groep in zeer korte tijd de aandacht op zich te vestigen. Al een half jaar later mag de band zich verheugen op een platendeal bij BMG-Ariola. Producer van het debuutalbum wordt Erwin Musper, die onder meer verantwoordelijk is voor het geluid op de plaat van Zinatra. Halverwege het jaar starten de opnames voor het eerste album. Na een aantal sessies in de ML-studio in Den Haag worden de laatste partijen gespeeld en gezongen in de Wisseloord Studio. Daar vindt ook de eindmix plaats. Het tien nummers tellende Martial Law komt aan het begin van het jaar uit. De pers vergelijkt Emergency met internationale grootheden als Europe en Bon Jovi. Muziekblad Aardschok noemt Martial Law ‘een solide plaat met naast vrolijke ‘niemendalletje’ enkele opmerkelijke composities’. Regelmatig is de band te gast bij radioprogramma’s als Hollands Glorie en Vara’s Vuurwerk. De single Hiding In The Shadow wordt echter geen hit. Ook de tweede single, de ballad Please Say Please Me, wordt niet het succes waar de band op hoopt. Hedwig Spijkers houdt het voor gezien. Hij wordt vervangen door Ernst van Ee (ex-Helloise). Nog enige tijd tourt de band door het land, maar als er nummers geschreven moeten worden voor de tweede cd, blijken de muzikale voorkeuren niet meer overeen te komen. De cd komt er niet en de bandleden heffen Emergency op. En in 2016 komt de cd toch uit en dankzij Mark Oosterwijk kunnen ook wij ervan genieten.

De symphonische hardrockformatie Solarcycles heeft ook nog een nieuwe cd uitgebracht, daarvan draaien we ook een heerlijk nummer.

De afsluiter is voor MoD zij komen vrijdag met hun nieuwe single en de primeur is bij Razende Roeland die de single net voor het nieuws van tien uur mag draaien. De mannen van MoD zijn een stonerrock/stonermetal/doom band uit Tilburg. Ergens tussen Blues en Metal zeggen ze zelf, de leden van de band hebben allemaal hun eigen muzikale achtergrond en daardoor is de stijl moeilijk in een hokje te plaatsen. Gelukkig maar!
Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com
No entries found for this Playlist

← All Playlists for Show: Razende Roeland
X_Iconbluesky logo_xthreads_iconlogo_tiktok