Razende Roeland raast met andere muzikale vibes!

Playlist for Show: Razende Roeland

Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine, bij Omroep Zilt. De ene plaat is nog mooier dan de andere en vanavond combineren we wat stijlen.

De opening is voor Phrasing.

Pakkende riffs, levendige shows en een ‘waarom zo serieus’-mentaliteit. Maak kennis met Phrasing! Een hardrock/metalband met vrouwelijke frontvrouw en ijzersterke zang. Met hun enthousiasme, energie en op het podium blijven-is-optioneel-concerten overtuigen deze vreemden die vrienden zijn geworden door middel van muziek het publiek elke keer weer. Breng nog een zaterdagavond door voor de tv of bezoek een van hun shows en beleef een avond om nooit te vergeten: soms zijn keuzes gewoon te gemakkelijk!

Er is nieuwe muziek van Pearl Jam en we gaan kennismaken met Steal Thy Roots.

Steal Thy Roots is geboren uit het gestoorde brein van Greg den Hartog. Zijn passie voor deze twee muziekstijlen bracht hem op het idee om deze tegenstellingen te combineren en iets te creëren dat geen enkele levende sterveling ooit eerder heeft gehoord. Nadat hij enkele van zijn eerste composities had rondgestuurd, vond hij een geweldig team om deze reis werkelijkheid te maken. Iedere muzikant die deze nummers hoorde wilde meedoen omdat ze meteen wisten dat dit iets bijzonders was. Deze woorden zijn nog maar het begin van dit verhaal en er zullen nog veel meer avonturen volgen. Deze donderdagavond ga ik bellen met Greg en eens van hemzelf horen hoe het allemaal tot stand kwam en hoe het verder gaat.

Ook is er muziek van Dianne, Infected Rain, Alissa White-Gluz & Charlotte Wessels en Dragony.

Dragony is een power metal band uit Wenen, Oostenrijk, die elementen van symfonische metal in hun stijl verwerkt. Ze willen dolgraag hun vijfde album realiseren en gaan daarvoor een crowdfunding doen. Vorige week is de vooraankondiging geweest en konden mensen zich alvast inschrijven. Hun 4e en laatste album is Viribus Unitis en is een super album. Daar hebben ze in Oostenrijk de Amadeus Austrian Music Award voor ontvangen in 2022. Dus een band die de luisteraar van Razende Roeland hopelijk kan waarderen en ze spelen in het voorprogramma van Warkings, zijn helaas niet in Nederland geboekt.

De afsluitende plaat zal zijn van Pandora’s Key, deze band zal ik volgende week gaan spreken.

Melodieuze metalband Pandora’s Key werd in 2016 opgericht in Breda en bracht een jaar later de (internationaal goed ontvangen debuut-EP “Prometheus Promise” uit. Er volgde een periode van groei en verandering, met als hoogtepunt het begin van het Covid-tijdperk. Door de uitdagingen van deze periode frontaal aan te pakken, bleek de band sterker verbonden dan ooit. Het resultaat hiervan is het debuutalbum ‘Yet I Remain’, een viering van muzikale vrijheid en passie. Het is een album dat de verbindingen onderzoekt tussen schijnbare tegenstellingen, tussen muren van geluiden en stille introspectie, klassieke verhalen en oeremoties, geweld en schoonheid. Het resultaat is een ambitieuze instap in melodieuze metal, waarbij de grens tussen complexiteit en aanstekelijkheid wordt getrokken en de betrokkenheid van de luisteraar wordt vereist.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

No entries found for this Playlist

← All Playlists for Show: Razende Roeland
X_Iconbluesky logo_xthreads_iconlogo_tiktok