Razende Roeland raast lekker voluit!

Playlist for Show: Razende Roeland

Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine bij Omroep Zilt. Voor als je het mist kan je op vrijdagavond luisteren via Powerplant Radio Europe ook om 21.00 uur. De ene plaat is nog mooier dan de andere, deze week wat Fryske, Nederlands en internationale bands.

De opening is voor Restless, zij hebben onlangs een Friese single opgenomen en zijn lekker druk met de promotie hiervan. Er is ook al een videoclip bij gemaakt en wie weet lonkt de Fryske Top 100. Daar stonden vorig jaar de mannen van Stoflik Omskot ook in en vrij hoog ook nog dus ook deze band staat voor deze week op de lijst om gedraaid te worden het is wat koud, maar met een barbecue mei de buorfrou kan ook in dizz tied wol.

Verder is er muziek van Zubzero, Epistulum en Olathia.

Olathia, afkomstig uit Cleveland, OH, Olathia (oh-lay-thee-ah) is een vierkoppige heavymetalband met vrouwelijke frontvrouw. Hun muziek is een boeiende mix van traditionele Heavy Metal-, Power Metal- en Thrash-invloeden, waardoor een melodieus en krachtig geluid ontstaat dat de grenzen van het genre verlegt. Op 17 november brengt Olathia hun nieuwe volledige album “The Forest Witch” uit op alle digitale platforms en op CD via de Olathia Bandcamp-pagina.

“In ons nieuwste album, ‘The Forest Witch’, weven we verhalen over licht en duisternis, op de grens tussen thrash en traditionele metal.” Chris E. Leadzanger vervolgt: “We blijven trouw aan onze roots en doen wat goed voelt voor ons, waarbij we ons verweven in de gevechten die we hebben meegemaakt en de goede tijd die voortduurt. Riffs, melodieën en teksten graven zich diep in. “Laten we laat ze binnen en kijk waar ze je naartoe brengen.”

Ook muziek van Stanger in Paradise, Atomica Riot, Harlem Lake en Colorado Thombs.

Colorado Tombs heeft veel aandacht gekregen in de muziekindustrie vanwege hun frisse geluid en het vermogen om als geen ander meeslepende muzikale ervaringen te creëren. Met “King of Sorrow” als hun debuutalbum heeft de band al een toegewijde aanhang verzameld van echte muziekliefhebbers die hun opmerkelijke talent waarderen.

We sluiten deze week af in het Nederlands, met het Heidevolk en Godenbloed.

Godenbloed kroop naar de oppervlakte nadat de wereld op 21-12-2012 eindigde. Terwijl ze de loodzware hemel vervloekten, beloofden ze de oorverdovende stilte te verontreinigen door black metal en post metal te combineren met sludge om een onheilige kakofonie van wanhoop te smeden.
Godenbloed betekent “Bloed van de goden” en is een verwijzing naar de talloze legendes over de kracht die geassocieerd wordt met het bloed van goden.
Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

No entries found for this Playlist

← All Playlists for Show: Razende Roeland
X_Iconbluesky logo_xthreads_iconlogo_tiktok