Razende Roeland raast door ondanks gebrek aan tijd!

Playlist for Show: Razende Roeland

Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine bij Omroep Zilt. De ene plaat is nog mooier dan de andere en deze week is het allemaal lekkere muziek die ik heel snel bij elkaar gezocht heb, want het ontbrak me echt aan tijd.

De opening is voor Steel Shock.

Steel Shock werd opgericht door zanger Nima “MetalHeart” Sadeghi (ex-Act of State e.a.) en gitarist Martjo “Whirlewolf” Brongers van Vortex. Deze twee muzikanten waren klaar met het ‘moderne’ metalgeluid en wilden juist old-school heavy metal nieuw leven inblazen, zoals het geluid uit de jaren 80. Zo werd in 2016 Steel Shock geboren. Momenteel bestaat de band uit Nima “MetalHeart” Sadeghi, Lijon “Knight” Silvrants, Erik “E.Klipse” Klip en Ype “Mr. Cage” van der Kooi. Ik heb de band live mogen zien op het Holland Heavy Festival en onlangs kwam ik twee drijvende krachten van de band tegen en we spraken over nieuwe muziek, het komt was het antwoord. Ze daagden mij nog wel uit om de uitzending vanuit Het Podium in Hoogeveen te komen doen, want daar treden ze op! Helaas mannen dat is technisch deze keer niet haalbaar vanuit studio Harlingen. Daarom hebben hun muziek zodat we het gevoel hebben er bij te zijn.

Verder is er weer muziek uit Spanje van de band Rabia Perez. Deze band komt uit Madrid en heeft een lekker nummer uitgebracht.

Dan gaan we naar muziek van Queen of Spades. Van het zuiden van Nederland, is Queen of Spades een opkomende rock band welke bestaat uit 1 zangeres, 2 gitaristen, 1 bassist en drummer. Het eerste album: “Devil in Disguise”, bestaat uit rockmuziek met een kleine sprinkle of metal. Hierna is Queen of Spades gelijk aan de slag gegaan met nieuwe nummers in Wisseloord studio, die zijn uitgekomen. De laatste single kwam vorige week uit, dus een goede reden om de zangeres te bellen en eens te horen wie ze zijn en waar we ze kunnen zien optreden.

Er is ook muziek van Vengeance en twee winnaars van de Metal Battle, Velozza won in Limburg en Death Möth won afgelopen zondag in Friesland. Daarnaast is er muziek van Razorblade Messiah.

Razorblade Messiah, opgericht in september 2015, is een 4-koppige thrash metal band, afkomstig uit Rotterdam, Nederland. Beïnvloed door de geweldige thrashers uit de jaren 80, met slechts een vleugje heavy-, speed- en power metal. Bij Razorblade Messiah draait alles om beukende ritmes, zwevende leads en agressieve zang, verpakt in agressie en melodie. Verwacht geen genade voor je ziel als je een van hun shows bijwoont…
De afsluitende platen zijn als we er aan toekomen voor Ron Coolen en Exi(s)t van Ron ‘Brew’ Brouwer.
Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

No entries found for this Playlist

← All Playlists for Show: Razende Roeland
X_Iconbluesky logo_xthreads_iconlogo_tiktok