Razende Roeland raast door met Robby Valentine

Playlist for Show: Razende Roeland

Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine, bij Omroep Zilt en Shine Radio. Voor als je het mist kan je op vrijdagavond luisteren via Powerplant Radio Europe ook om 21.00 uur. De ene plaat is nog mooier dan de andere en het gaat “over and over again”.

Deze week openen we met Dianne, zij bracht op 22 september haar nieuwe single Unleash the Siren uit, we hebben haar daar uitgebreid over gesproken en wat de single voor haar betekent en voor anderen kan betekenen en bovenal is het een heerlijke plaat waarmee er lekkere start van het programma is gegarandeerd.

Er is ook muziek van Hardland, deze rockband heeft vorig jaar een mega hit uit de jaren tachtig op geheel eigen wijze gecoverd. Come back and stay kent iedereen in de uitvoering van Paul Young, maar deze versie is rock waardig.

Dan gaan we bellen met Robby Valentine. Deze man bracht in 1991 een single uit luisterend naar de titel “Over and over again” Deze plaat werd zijn doorbraak en bracht hem in de top van de muziek over de gehele wereld. Toch bleef het succes niet, maar de liefde voor muziek gelukkig wel en inmiddels is het tijd voor zijn dertiende studioalbum “Embrace the Unknown” komt aanstaande zaterdag uit in een uitverkochte rocktempel “De Boerderij” in Zoetermeer. Het nieuwe album klinkt lekker ‘breed’, zeker als je de volumeknop iets harder zet. De muziek op het hele album is vrij stevig en opent met een soort anthem, Break The Chain getiteld. Het is meteen ‘vintage Robby Valentine’ wat je hoort. In Zoetermeer zal Robby Valentine optreden met met zijn band: Paul Coenradie op gitaar, Luuk van Gerven op de basgitaar, drummer Mark Robben en Ravenna Moscoso, Inge Rijnja en Maria Catharina als achtergrondzangeressen. Voor laatstgenoemde zijn ook wat lead-partijen gereserveerd. Ook zal zanger Stan Verbraak, bekend van Hellöise, meedoen. Het concert zal nog eens extra uniek worden doordat het nog nooit eerder live uitgevoerde en eerdergenoemde Valentine’s Overture gespeeld zal worden. We gaan het in het gesprek hebben over het album, Robby’s liefde voor Queen en wat verder ter tafel komt.

Verder is er muziek van Methusalem, Moonrock en Martyr.

Martyr is een powermetalband uit Utrecht die bestaat sinds 1982. Tijdens het bestaan zijn er een set democassettes uitgebracht, evenals een aantal langspelers. Het grote publiek maakte voor het eerst kennis met Martyr in 1985, toen het nummer “En Masse (Stand Or Die)” verscheen op het verzamelalbum “Metal Massacre VI” van het legendarische Amerikaanse label Metal Blade.
Het debuutalbum ‘For The Universe’ uit hetzelfde jaar geldt in heavy metal-kringen nog steeds als een klassieker. De toonaangevende website “Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives” schreef bijvoorbeeld het volgende over dit album: “Martyr’s songwriting is enorm superieur aan de meeste van zijn concurrenten”. In 2014 werd de groep geëerd door de “Dutch Steel (80’s Metal From The Netherlands)” verzamelaar voor Martyr’s bijdrage aan de Nederlandse heavy metal geschiedenis. Ook de toenmalige burgemeester van Utrecht Jan van Zanen ontging het niet, hij stuurde de groep begin 2018 een persoonlijke brief om Martyr te bedanken voor hun ambassadeurschap voor de stad.

In 2022 bracht Martyr hun nieuwste album Planet Metalhead uit, met groot succes. Het werd door Metalfan.nl uitgeroepen tot “Album van het jaar 2022”. Het album werd wereldwijd uitgebracht in samenwerking met 5 andere labels. Vanwege het grote succes van de plaat stapte Martyr begin 2023 over naar het label Rock Of Angels Records, waar Planet Metalhead opnieuw is uitgebracht. Martyr blijft toeren met vele headline-, festival- en clubshows in Europa en daarbuiten.

Ook is er nog muziek van Bodine, Restless en we sluiten af met Slavantas.

Deze knettergoeie hardrockband uit Limburg heeft alweer een aantal live shows gegeven onder de grote rivieren. De muziek doet je echt denken aan de heerlijke metal uit de jaren tachtig waarin de bands als Iron Maiden, Saxon en Metallica de boventoon voeren. Een topband als afsluiter voor deze uitzending.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

Deel dit artikel:
No entries found for this Playlist

← All Playlists for Show: Razende Roeland
Deel dit artikel:
X_Iconbluesky logo_xthreads_iconlogo_tiktok