Razende Roeland raast door een beetje nieuw en een beetje oud!

Playlist for Show: Razende Roeland

Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine bij Omroep Zilt. De ene plaat is nog mooier dan de andere en deze week is het something old, something new.

De opening is van één van de oudste speedmetalbands van Nederland Sad Iron. Onlangs brachten ze samen met Burning een lp uit waarbij ze Back to Back staan. De ene kant bestaat uit nummers van Burning en de andere kant staan allemaal nieuwe nummers van Sad Iron. Van dit album komt de openingsplaat.

Sad Iron is een bekende naam in de Nederlandse metal geschiedenis. De band is circa veertig jaar geleden opgericht door gitarist Bernard Rive en staat bekend als één van de eerste speedmetalbands van Nederland en kan in een adem worden genoemd met acts als Raven en Exciter.

Verder is er muziek van Slavantas, Steal Thy Roots en For I have Sinned.

For I Have Sinned uit het mooie Schoonebeek in zuidoost Drenthe, we bestaan uit 5 mensen en spelen Metalcore. Zij brachten eind vorige week een EP uit en we draaien een track ervan.

Er is ook lokale muziek van Boneripper. Boneripper is een brutal metallic hardcore band uit het hoge noorden van Nederland (Harlingen/Franeker). Een jaar geleden kwam hun debuut EP ‘Vengeance & Forgiveness’ uit. Deze EP kreeg lovende recensies. Het nieuwe album ‘World Ablaze’ wordt op 24 mei uitgebracht. En de nieuwe single draaien wij natuurlijk.

Meestal heb ik Nederlandse bands waarmee de uitzendingen gevuld worden, maar ook over de grens wordt lekkere muziek gemaakt onder andere door de oudgedienden Ozzy Osbourne, Billy Morrison en Stevie Stevens, of de Australische zangeres Cassidy Paris en ook de Canadese band Warhorse komt met lekker muziek.

Paul Di’Anno’s Warhorse heeft een EP uitgebracht getiteld “Stop The War”. De EP “Stop The War” is een voorloper van het aankomende volledige debuutalbum van de band. Sprekend over de Stop The War EP zei Paul Di’Anno: “Ik kijk uit naar de digitale release van ‘Stop the War’, ‘Warhorse’ en ‘The Doubt Within’ en ik hoop dat je het leuk vindt. Naar mijn maatstaven Er is te veel tijd verstreken sinds de opname van dit album en ik kan niet wachten om deze plaat eindelijk in mijn handen te hebben.” Warhorse-leden Hrvoje Madiraca en Ante Pupačić Pupi gaven commentaar op de Stop The War EP: ” Ben je klaar – Klaar om te rocken? Want wij zijn klaar – Klaar om te rocken! Zoals het nummer zegt :)! “Geniet van het album, proost!” Het debuut Warhorse-album dat later in 2024 uitkomt, werd opgenomen in 2022 en 2023 in Kroatië en het VK. Op negen nieuwe nummers en twee fantastische covers zingt Paul als nooit tevoren en op een manier die al zijn fans, maar ook heavy metal fans in het algemeen, zal verrassen en sprakeloos zal maken. Paul zal met Warhorse over de hele wereld optreden en de oude geest van heavy metal terugbrengen naar waar het thuishoort.

Natuurlijk is ook nog meer Nederlands product, want de afsluiting komt in de buurt en dat doen we met twee Amsterdamse bands, te weten Penelope en Vexation. Deze laatste band legt op dit moment de laatste hand aan hun nieuwe album, maar de eerste single ervan kwam afgelopen maandag uit en luistert naar de titel Sniper. Weer een echt Vexation nummer, met goede gitaarriffs en lekker drums, tel daar de puike stem van Harro Ferwerda bij op en je bent weer bij hun concert.

De laatste plaat als de tijd het toelaat zal zijn voor Vortex.
Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

No entries found for this Playlist

← All Playlists for Show: Razende Roeland
X_Iconbluesky logo_xthreads_iconlogo_tiktok