Razende Roeland raast, dat is niets nieuws!

Playlist for Show: Razende Roeland

Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine. De ene plaat is nog mooier dan de andere en de ene plaat is ook nog nieuwer dan de andere. Het wordt een heerlijke uitzending met rond half tien de wereldprimeur van de allernieuwste single van Slavantas.

Eerst is er de opening en die wordt deze week verzorgd door “De Staat.”

De Staat is een Nederlandse rockband uit Nijmegen. De band speelt sinds september 2007 in zijn huidige bezetting en is geformeerd rondom zanger en liedjesschrijver Torre Florim. De band dankt zijn naam aan een gelijknamige compositie uit de jaren zeventig van Louis Andriessen.

Verder is muziek van Eyesores, Meanstreak, Poppa Jay and the Holy Rollers en Stranger in Paradise.

Stranger in Paradise is een driekoppig monster dat melodieuze garagerock maakt met sterk 80/90’s vibes. In hun muziek klinken invloeden van bands als Goo Goo Dolls, Danko Jones, Biffy Clyro, Green Day en Nirvana, niet toevallig allemaal driemansbands.In 2021 begon de zoektocht naar een eigen sound met sterke songs die ook live overeind blijven.Dat heeft na een jaar schrijven en spelen de eerste EP opgeleverd. De debuutsingle ‘Katie’ haalde een verdienstelijke 4e plek in de Indiechart van IndieXL. Daarna volgden optredens bij Podium Victorie, Alkmaars Eigenste, Kompleks, Alkmaars Bierhuis, Kuub Festival, 44Nexdoor , Helderpop Live! en waren er live radio optredens bij Alternative FM, Helderpop en RTV80 the Basement. Live klinkt Stranger in Paradise ‘sterk dynamisch’ aldus 3voor12/Vloedgolf NH, wat precies verwoordt waar deze band voor staat: een vloedgolf van dynamiek.

En dan is het tijd voor de nieuwe van Slavantas.

Slavantas is een melodieuze metal band afkomstig uit Limburg, Nederland. Met de komst van hun nieuwe frontman Willy van der Kaa begin 2022 konden ze zich volledig voorbereiden op liveoptredens en opnames. De band heeft al vier studiotracks uitgebracht en er zitten momenteel nog drie in de pijplijn. Hun muziek kenmerkt zich door sterke gitaarriffs, die bovenop een stevige bas- en drumsectie zijn gestapeld. Willy’s heldere stemgeluid, met een breed scala aan mogelijkheden, is onmiddellijk herkenbaar. In hun muziek hoor je de invloeden van vroege heavy metal, maar deze is vakkundig gegoten in het unieke en onderscheidende geluid van Slavantas. Bovendien zijn hun liveoptredens altijd energieke en boeiende ervaringen voor het publiek. Ze komen nu met een nieuwe single, voordat het op de streamingdiensten komt hoor je het eerst in mijn programma.

Er ligt muziek op de draaitafel van Warhead, Biest en Donor.

Progressieve speed thrash metal band Donor is afkomstig uit Amsterdam. De band werd opgericht in 1985 en bracht in hun tienjarig bestaan twee volledige albums uit. Hun laatste optreden was in 1995 in de Melkweg in hun geboorteplaats. Nu, achtentwintig jaar later, kan de band een nieuw hoofdstuk aan hun carrière toevoegen. De twee albums uit respectievelijk 1992 en 1994 zijn nu eindelijk opnieuw uitgebracht en de naam van de band staat weer op de kaart. Dit is duidelijk het juiste moment om je het verhaal te vertellen van Donor, een zeer memorabele band in de Nederlandse metal geschiedenis. Gitarist Jelle Bakker bracht de band bij elkaar en hun muziekstijl zou anders zijn dan die van de gemiddelde heavy metalbands van die tijd. Hun thrashmetal-geluid was erg populair vanwege de Bay Area-scene die pas een paar jaar eerder explodeerde. Jelle en zijn nieuwe band wilden echter een meer progressief tintje aan hun geluid toevoegen. Een technische wending die tot nu toe niet zo gebruikelijk was in die scène. Geïnspireerd door bijvoorbeeld een band als Watchtower in het bijzonder, maar ook Psychotik Waltz en de old school sound van Rush, hebben ze dit omgezet in een eigen stijl vol spannende snelheids- en stemmingswisselingen en technische moves, die meer aandacht vraagt dan de gemiddelde duizenden andere thrash metalbands in deze scene op dat specifieke moment. En misschien zonder het te weten werd Donor de grondlegger van de progressieve technische thrash metal scene in ons land en creëerden ze als het ware thrash metal 2.0.

De afsluiter zal zijn voor Plush.

Plush is een rockband met een missie om rock terug naar de voorgrond van de muziekindustrie te brengen. De band bestaat uit getalenteerde jonge vrouwen, variërend van 18 tot 22 jaar, wier prestaties en talent hun leeftijd overschaduwen. Plush wordt geleid door zanger, songwriter en gitarist Moriah Formica, lead guitarist Bella Perron,bassist Ashley Suppa en drummer Faith Powell. Op het debuutalbum van Plush stonden de Billboard Top 40-singles “Hate” en “Better Off Alone”. Plush heeft het publiek opgewonden tijdens recente live-optredens in de Verenigde Staten met onder meer Kiss, Alice In Chains, Evanescence, Daughtry, Slash met Myles Kennedy en The Conspirators, evenals de grote festivalpodia van Welcome to Rockville, Louder Than Life , Rocklahoma en meer. Na zoveel momentum te hebben opgebouwd, begint Plush aan het volgende hoofdstuk van zijn muzikale reis. De nieuwe release, Find The Beautiful, is een EP met zes nummers, vijf originele en één klassieke cover die rockfans kennen en waarderen. Plush brengt een eerbetoon aan Heart door “Barracuda” uit te brengen als een instant gratis-track. Deze vertolking combineert het verleden met het heden en bewijst dat rock-‘n-roll nooit zal uitsterven. De EP bevat ook de hitsingle “Left Behind”, die in de Top 40 Active Rock-hitlijst van Billboard terechtkwam. Ter ondersteuning van Find The Beautiful toert Plush met Disturbed en Falling In Reverse door de Verenigde Staten.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

No entries found for this Playlist

← All Playlists for Show: Razende Roeland
X_Iconbluesky logo_xthreads_iconlogo_tiktok