Razende Roeland ontmoet Insurrection

Playlist for Show: Razende Roeland

De ene plaat is nog mooier dan de andere en deze week zijn leden van de groep Insurrection te gast.

De opening is deze week voor de Belgische band Primal Creation.

Primal Creation is met voorsprong de meest klassieke thrash band. En dat is niet zonder reden, want waar Koen opduikt is thrash metal nooit ver weg. Met zijn vorige band zat hij eveneens muzikaal in die hoek. “Thrash metal is voor mij één van de eerste subgenres geweest die me aansprak binnen de metal. De energie, de techniciteit, het samengaan van melodie en agressie, de vaak maatschappijkritische thema’s. Ik denk dat het bij mijn persoonlijkheid past. Er is wel echt een groot verschil met Incarnate. Dat is toch een band die veel meer in de nineties metalcore, Holy Terror-hoek zat. Donkerder, meer obscuur en ook een stuk harder. Primal Creation is uiteraard sterk beïnvloed door de klassieke trash bands, maar bevat denk ik toch ook een hoop moderne elementen. Daarnaast houden we van een heldere moderne productie. Onze gitaren zijn bijvoorbeeld gestemd in drop C, terwijl de klassieke bands meestal in E of Eb spelen.

Verder is er muziek van Radeloos Ziedend, Arch Enemy en natuurlijk Insurrection.

Insurrection is een Friese melodieuze death/thrash metal band opgericht in 2010 in Leeuwarden. De band bracht in 2015 hun eerste EP met zes nummers uit: Catatonic. In 2019 volgde hun debuutalbum Circles of Despair. De band heeft vele live shows gespeeld in binnen- en buitenland, onder meer in Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. In 2020 speelde Insurrection ook op de online editie van het Into the Grave festival. Insurrection heeft één EP en één studioalbum uitgebracht. En inmiddels is er een nieuwe single Crimson Skies. Pieter zal ons er nog veel over kunnen vertellen.

We blijven een beetje in de sfeer van Insurrection, met muziek van In Mourning, Atmoran en misschien ook nog wel met de band Battalion.

BATTALION begon eind augustus, begin september 1985. De originele bezetting bestond uit Piet Overstijns (zang), Guy ‘Vinnie’ Commeene & Filip ‘Phil’ Vandamme (gitaar), Bart Lamsens (bas) en Geert Jacques (drums) . Slechts een paar maanden later werd Piet al vervangen door Geert ‘Wisten’ Wieczorek. Zowel Filip als ‘Wisten’ waren roadies voor Buzzard voordat ze met Battalion begonnen. In de loop van hun vrij korte carrière speelde Battalion verschillende liveshows. Op 3 januari 1987 ondersteunde Battalion, Xes en Killer in de Europahal in Tielt. Op 31 januari 1987 reisde de band helemaal naar Maasmechelen, waar ze Shoan & Xes ondersteunden . Tegen die tijd was drummer Geert vervangen door voormalig Buzzard-gitarist (!) Stefaan ‘Steev’ Deceuninck, en met deze nieuwe bezetting nam Battalion later in 1987 hun Evil Legions-demo op. Meer bezettingswisselingen volgden: bassist Bart Lamsens werd vervangen door Stefaan Vanhaute (ex Stainless Steel) en de Nederlandse gitarist Reinier Schenk (ex Future Tense, ex Malisha) kwam in het voordeel van Filip Vandamme. Begin 1988 vertrok Guy Commeene en daardoor viel de band uit elkaar.

Als het allemaal meezit is er nog muziek van Abyss en/of Black Knight.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

No entries found for this Playlist

← All Playlists for Show: Razende Roeland
X_Iconbluesky logo_xthreads_iconlogo_tiktok