Razende Roeland laat twee kanten zien

Playlist for Show: Razende Roeland

Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine bij Omroep Zilt. De ene plaat is nog mooier dan de andere en deze week is er veel ruimte voor symfonische metal, als telefonische gast leden van Solarcycles, maar ook zal ik nog wat rock en metal draaien.

De opening is voor de Drentse band Blackbrair.

Blackbriar is een Nederlandse alternatieve metal/gothic rockband uit Assen. De band is in 2012 opgericht door drummer René Boxem en zangeres Zora Cock nadat ze samen naar een concert van Slash en Halestorm waren geweest. De muziek wordt geschreven door René en de lyrics komen van Zora. Zowel het debuutalbum van de band, The Cause of Shipwreck, in 2021, als het vervol A Dark Euphony , in 2023, kregen in de metalscene over het algemeen positieve recensies.

Ook de nieuwe single van Dianne van Giersbergen komt voorbij. ‘A Symphonic Tragedy’ is de derde single van DIANNE’s debuutalbum ‘Soulward Bound’, mede geschreven en geproduceerd door Joost van den Broek (Powerwolf, Epica, Blind Guardian) – met Arjen Lucassen (Ayreon) op sologitaar; Ferry Duijsens (Ayreon, VUUR) op ritmegitaar; Kristoffer Gildenlöw (Pain of Salvation) op basgitaar en met Sander Zoer (Delain, LEAH) op drums. Het nummer is een epische powerballad waarin DIANNE een emotionele ode brengt aan haar stem en waarin de sopraanzangeres voor het eerst openlijk vertelt over de levensreddende buikoperatie die ze vijf jaar geleden onderging en die niet geheel zonder gevaar was: “Ondanks dat deze operatie mij heeft gered, liep ik het risico om het enige te verliezen dat mijn levenslange metgezel is geweest, mijn toevlucht, en mijn geliefde: mijn stem.”

Dan gaan we luisteren naar Solarcycles. Solarcycles is een Nederlandse folkmetalband met qua stijl Keltische en Scandinavische invloeden. Dompel jezelf onder in het betoverende rijk van Solarcycles, een symfonische folkmetalband uit Nederland, opgericht in 2015. Gefronteerd door zanger Sascha, wiens betoverende zang vergelijkingen heeft opgeleverd met artiesten als Florence Welch (Florence and the Machine) en Dolores O’Riordan ( The Cranberries) biedt Solarcycles een unieke mix van melodieuze en doomy symfonische folk metal.Toegewijd aan de bescherming van het milieu en een weerspiegeling van een diepe verbondenheid met de natuur, roept hun muziek op tot emotionele acceptatie en eenheid met de wereld om ons heen. Hun muziek combineert naadloos de duisternis van metal met pagan folk-elementen, wat resulteert in een boeiend geluid dat wordt gekenmerkt door het buitengewone samenspel tussen zware gitaarriffs en klassieke folkviool. Solarcycles toont een muzikale reis die doet denken aan de krachtige dynamiek van bands als Children of Bodom, Within Temptation en Evanescence en die een breed publiek van liefhebbers van heavy, symfonische en folk metal aanspreekt.Na het daverende succes van hun debuut-EP ‘Ethereal Storms’, die eind 2017 werd uitgebracht, begint Solarcycles aan een nieuw hoofdstuk met het langverwachte volledige studioalbum ‘Lunar’, uitgebracht op 27 oktober 2023.
Laat je betoveren door de betoverende melodieën en beklijvende symfonische folk metal terwijl Solarcycles een sfeervol tapijt van mystiek en muzikale transcendentie weeft. En we gaan in gesprek met Iwan en Sascha over wat hen inspireerde en de komende optredens en uiteraard hun LP.
Er is muziek van Within Temptation en Children of Bodom.

Children of Bodom was een metalband uit de Finse stad Espoo. De stijl van de band valt onder het genre melodieuze deathmetal, hoewel hun muziek ook wel beïnvloed is door powermetal, symfonische metal en black metal.

Er is nog muziek van Kamelot, Cold Drop en als voorbereidingen voor volgende week muziek van Jaguar en Raven, waarom? Dan is Mark Oosterwijk te gast en dan gaan we deze bands ook verder bespreken.

Raven is een heavymetalband uit Newcastle upon Tyne, opgericht in 1974 door de broers John en Mark Gallagher en Paul Bowden. Raven wordt gezien als een stijlvernieuwer binnen het heavymetalgenre en maakte onderdeel uit van de new wave of British heavy metal.
Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com
No entries found for this Playlist

← All Playlists for Show: Razende Roeland
X_Iconbluesky logo_xthreads_iconlogo_tiktok