Razende Roeland heeft er zin an!

Playlist for Show: Razende Roeland

Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine bij Omroep Zilt. De ene plaat is nog mooier dan de andere, deze week met een super primeur en wat bands die gemeld hebben met nieuw materiaal te komen dit jaar!

De opening is voor Vexation. Vexation is de enige echte metalband uit Amsterdam, Nederland. Met de jaren 80 ingebakken in hun sound brengen ze je door hun eigen Nederlandse sausje de explosieve melodieën van onder meer Iron Maiden, Metallica, Saxon en Motorhead. Afgelopen november sprak ik de heren nog even en dit jaar 2024 komt er een nieuwe plaat. Tot die tijd doen we het met hun laatste cd uit 2022.

Daarnaast is er muziek van Black Stone Roses, Maestro en Kingdom Divided.

Kingdom Divided, een symfonische metal kracht die de grootsheid van orkestrale arrangementen combineert met de wreedheid van metal. Geboren uit diverse muzikale invloeden, creëert de band een sonische ervaring die genres overstijgt. Ga met ons mee op een epische muzikale odyssee, waarbij elke noot een verhaal vertelt en elke beat echoot van passie. Koninkrijk verdeeld: ‘Eenheid gesmeed in geluid’. In december 2023 heeft Kingdom Divided hun nieuwste cd uitgebracht. Op dit album is het kenmerkende geluid van de band verder verheffend en een boeiende mix van klassieke elegantie en metal kracht samen samengebracht.

Deze uitzending is ook muziek van Slavantas, Starscream en Lethal Vice.

Lethal Vice werd opgericht in Vigo in 2005, toen Calo (gitaar) en Jean (bas) besloten een heavymetalband op te richten. Zo vinden ze Charly (zang), Jose (gitaar) en Javi (drums) de eerste leden van het project. Met deze formatie gaven ze hun eerste concerten in de omgeving, nadat ze “Old School” Thrash Metal al als het belangrijkste genre van de groep hadden aangenomen, beïnvloed door bands uit de jaren 80 als Metallica, Anthrax, Annihilator,Testament en Overkill. Na een aantal wisselingen in de line-up voegde Cheche (drums) zich in augustus 2007 bij de band, ter vervanging van Javi. Het jaar daarop, meer specifiek op 7 juni 2008, brachten ze hun eerste demo uit, getiteld “Here Comes The Reaper”. Ter gelegenheid van de lancering organiseren ze een reeks concerten om de demo te promoten. Even later vonden de laatste twee bezettingswisselingen plaats: Miguel (bas) trad toe in februari 2009 en Alex (gitaar) trad toe in maart 2010, ter vervanging van respectievelijk Jean en Jose. Op dit moment wordt het project geconsolideerd, waardoor ze het podium delen met een aantal internationale bands, naast verschillende optredens op festivals. Momenteel presenteren ze nieuwe nummers live en werken ze aan wat hun tweede werk zal worden. We zijn alweer wat jaren verder en inmiddels hebben de heren weer lekker nieuw werk afgeleverd en dat heeft Juan naar mij gestuurd.

Verder is er muziek van 20 Day Dull en mag ik een stukje van de nieuwe single van Bildtstar laten horen. Dus is er weer reden genoeg om gezellig aan te schuiven.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

No entries found for this Playlist

← All Playlists for Show: Razende Roeland
X_Iconbluesky logo_xthreads_iconlogo_tiktok