Razende Roeland heeft de derde primeur

Playlist for Show: Razende Roeland

Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine bij Omroep Zilt. De ene plaat is nog mooier dan de andere en deze week de derde single van Slavantas die de wereldpremière krijgt.

De opening is voor Warkings.

Warkings is een Duitse/Oostenrijkse/Zwitserse powermetalband uit het Alpengebied. De band werd in 2018 opgericht en verscheen ook het debuutalbum Reborn. De teksten gaan vooral over krijgers en oorlog. Tot dusver zijn er 4 studioalbums uitgebracht.

Er is muziek van Death Möth en natuurlijk Slavantas.

De band uit Limburg brengt hun derde single uit en nog voordat het op de streamingdiensten is kun je de plaat in ons programma beluisteren, we zullen deze eerst even terug gaan naar de eerste single die ze twee weken geleden lanceerden. Samen met Jacques en Marco gaan we het er over hebben hoe en waar de inspiratie vandaan kwam. Uiteraard sluiten we het gesprek met de nieuwe single.

Na al het muzikale geweld uit Limburg, gaan we nog even napraten over de release party’s van afgelopen weekend. Burning, Sad Iron en Cobra Spell brachten hun nieuwe albums ten gehore in Groningen en Hoorn. Vorige week lukte het door omstandigheden niet om Sonia te spreken, maar dat doen we deze week. Ze zal vertellen over haar ervaringen en wat er in de komende tijd nog allemaal op het programma zal staan voor Cobra Spell.

Cobra Spell’s ambitieuze, bloedhete debuut, 666, demonstreert het onbetwistbare talent van de band en zal zeker de positie van de opkomende rockers in de scène bepalen. Deze felle dames nemen geen gevangenen en zijn nu klaar om alle podia over de hele wereld te betreden, met een honger om een show op te zetten die het publiek over de hele wereld betoverd, sprakeloos en smekend om meer zal achterlaten.

Als het lukt gaan we nog naar symphonische metal met Pandora’s Keys en Malevolent.

Malevolent is een filmische/symfonische metalband afkomstig uit België/Spanje. Voor fans van epische filmachtige orkestratie, verbluffende vrouwelijke zang en diepe death grunts. De band presenteerde op 21 december 2023 hun eerste titelloze EP in samenwerking met Necktwister.
Malevolent is een symfonisch metalproject van Nikolaas Van Riet, een componist, gitarist en producer. De Malevolent EP wordt geproduceerd door Joost Van den Broeck, bekend van zijn werk met bands als Powerwolf, Epica en Blind Guardian. De gekke getalenteerde Spaanse zangeres Celica Soldream is de leadzangeres in deze band. De EP bevat ook gastvocalen van Mark Jansen, componist, gitarist en zanger bij Epica. Andere muzikanten die betrokken zijn bij het maken van het debuutalbum Malevolent zijn: Drummer Koen Herfst en Leadgitarist Jan Verschueren.

We sluiten af met Steal thy Roots, zij komen met een nieuwe single en volgende week gaan we bellen met ze, zodat ze zich kunnen voorstellen aan jullie. Alleen als ik zeg dat Reggae en Hardrock samen kunnen gaan, zijn zij het bewijs.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

No entries found for this Playlist

← All Playlists for Show: Razende Roeland
X_Iconbluesky logo_xthreads_iconlogo_tiktok