Razende Roeland blijft voortrazen

Playlist for Show: Razende Roeland

Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine  bij Omroep Zilt. Voor als je het mist kan je op vrijdagavond luisteren via Powerplant Radio Europe ook om 21.00 uur. De ene plaat is nog mooier dan de andere en ook deze week veel nieuw werk van internationale heavymetalbands die lekker aan de weg timmeren.

De opening is voor Thorium. Afkomstig uit België, zag Thorium zijn oprichting in 2018; hetzelfde jaar waarin hun titelloze debuutalbum uitkwam, dat op 5 oktober 2018 werd uitgebracht. Het touren en optreden ter promotie van de plaat begon onmiddellijk, en zag de band tientallen dates spelen in Duitsland, Spanje, Groot-Brittannië, Nederland en België, waar ze het podium deelden met acts als Geoff Tate’s Operation Mindcrime, Ross The Boss, Toxik , The Three Tremors, Heir Apparent, Q5 en nog veel meer.

Thorium was niet tevreden met het rusten op hun lauweren en wilde graag bewijzen dat ze een band waren die snel en efficiënt kwaliteitsmateriaal kon blijven produceren. Het jaar daarop voltooide Thorium het werk aan hun tweede album Empires In The Sun. Opnieuw samenwerkend met de doorgewinterde mixer Simone Mularoni (DGM, Michael Romeo, Geoff Tate, Ray Alder,…) leverde de band een aantal van hun meest ambitieuze materiaal tot nu toe, met gastvocalen van veelgeprezen artiesten als Arjen A. Lucassen ( Ayreon) en Joe Van Audenhove (Evil Invaders), evenals de Britse acteur en verteller Norman Eshley (Blind Guardian) om hun geluid verder te verbreden. ‘Empires In The Sun’ verscheen op 5 maart 2021.

Nu, ter afsluiting van 2023 en op weg naar 2024, is Thorium back met hun derde volledige release EXTRAORDINARY JOURNEYS PART I – het eerste hoofdstuk van een tweedelig album waarin de groep klassieke avonturenverhalen aanpakt en zich verdiept in de noties van verkenning, ontdekking en buitengewone reizen in het algemeen.

Beïnvloed door en met elementen van alle klassieke metal stijlen van de afgelopen vier decennia, zoals NWOBHM, Power Metal, Progressive Metal, Speed Metal, Bay Area Thrash en natuurlijk klassieke Heavy Metal, stellen de leden van Thorium zichzelf geen grenzen en streven ze ernaar om muziek afleveren die heavy, melodieus, virtuoos, pakkend en conceptueel is.

Verder is er muziek van onder andere Judas Priest, Steel Shock, Jurassic Park en Lovell’s Blade.

Lovell’s Blade ontstond in 2016 toen verschillende leden zich afscheiden van de langlopende metalband Picture. Tot die leden behoorden onder meer de legendarische heavy metal zanger Pete Lovell, Mike Ferguson (gitaar) en Andre Wullems (gitaar), die vervolgens samen met Patrick Velis (bas) en Noel van Eersel (drums) hun nieuwe act vormden, Lovell’s Blade.

Daarna komt er een damesblok met Cobra Spell, Cassidy Paris, Xandria en The Gems.

De meest veelbelovende nieuwe rockband, The Gems, bestaande uit drie ex-Thundermother-leden: onvergelijkbare zanger Guernica Mancini, powerhouse-drummer Emlee Johansson en gitaar- en basvirtuoos Mona Lindgren, hebben een nieuwe single uitgebracht, de energieke ‘PSYCHO’, geknipt uit hun aankomende debuutalbum, Phoenix, verschijnt op 26 januari 2024! Met Thundermother bereikte The Gems nummer 6 met hun laatste twee albums in de officiële Duitse albumlijsten, en de eerste singles van The Gems hebben al indrukwekkende aandacht gekregen, met “Like A Phoenix” met een piek op nummer 2 in de Duitse Rock Radio Airplay Charts. Met hun vorige band namen de leden van The Gems podia over van grote festivals als Wacken Open Air en Sweden Rock Festival, en toerden zelfs met de machtige Scorpions, en het nieuw gevormde trio heeft al hun eerste shows gespeeld en overtuigde het publiek met hun indrukwekkende live-energie. Het is duidelijk dat de doorgewinterde muzikanten van The Gems zich niet in de schaduw van hun eerdere successen zullen nestelen. Met hun frisse, overtuigende debuut aanbod nemen The Gems een standpunt in en laten ze het verleden achter zich. Vergis je niet: met Phoenix zullen The Gems in een oogwenk de internationale rockscene veroveren.

Er komt nog muziek van Mother Misery en natuurlijk van Ron Coolen. Zijn nieuwe cd komt op 1 december uit, maar ik heb het geluk met een aantal anderen om nu al het hele album te hebben en te kunnen beluisteren. Het is een veelzijdig album geworden waarbij de zang van Keith St. John je meeneemt door het album. Er spelen weer vele grootheden uit de metalscene mee op dit album wat heerlijk weg luistert en mij doet denken aan de hoogtijdagen van de metal in de jaren 80.

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

No entries found for this Playlist

← All Playlists for Show: Razende Roeland
X_Iconbluesky logo_xthreads_iconlogo_tiktok