Razende Roeland belt met Phrasing

Playlist for Show: Razende Roeland

Donderdagavond op de vertrouwde tijd van 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamine bij Omroep Zilt. De ene plaat is nog mooier dan de andere en deze week is er veel lekkere en nieuwe muziek.

De opening is voor Shots Fired. Female fronted rock band Shots Fired is een Antwerpse formatie die menige keet in beweging brengt. Later nog uitgenodigd om te supporten voor KIRA MAC uit de UK, en direct beschreven door recente muziek als “een geoliede machine die moeilijk het publiek meekrijgt met hun mix van blues, rock, metal, beetje punk.” en “Waarlijk een band met veel potentieel!”. Hou je klaar voor een onweerlegbare geur aan rechtlijnige rocknummers, waarbij het gaspedaal verraderlijk hard wordt ingedikt. Zie het als The Pretty Reckless meets Garbage & Hole. Hun nieuwste single kwam 13 maart uit en beleefde zijn primeur op de Nederlandse Radio.

Verder is er muziek van Burning Witches en de hoofdact van de uitzending Phrasing.

Pakkende riffs, levendige shows en een ‘waarom zo serieus’-mentaliteit. Maak kennis met Phrasing! Een hardrock/metalband met vrouwelijke frontvrouw en ijzersterke zang. Met hun enthousiasme, energie en op het podium blijven-is-optioneel-concerten overtuigen deze vreemden die vrienden zijn geworden door middel van muziek het publiek elke keer weer. Breng nog een zaterdagavond door voor de tv of bezoek een van hun shows en beleef een avond om nooit te vergeten: soms zijn keuzes gewoon te gemakkelijk! We gaan bellen met Justin en hij laat ons kennismaken met de band en wat hun zoal inspireerde.

Dat is onder andere muziek van Killswitch Engage en Halestorm.

Halestorm is een Amerikaanse rockband uit Red Lion, Pennsylvania. Het titelloze debuutalbum van de groep werd op 28 april 2009 uitgebracht via Atlantic Records. Hun tweede album The Strange Case Of… werd uitgebracht op 10 april 2012. Het nummer “Love Bites (So Do I)” van dat album won op 10 februari 2013 hun eerste Grammy Award voor Best Hard Rock/Metal Performance.

Er is ook muziek van Bildtstar, de band heeft net aangekondigd dat ze hun album gaan vieren in de Neushoorn op 26 april.

Ook is 13 maart er weer een single van het het project “Plan Nine”, die draaien we en op 17 mei komt het album ‘The Long-Lost Songs’ uit van Lucassen & Soeterboek’s Plan Nine. Begin jaren negentig was muzikaal multitalent Arjen Lucassen gestart met verschillende projecten: een soloalbum, een progressieve rockopera en een rockalbum. Rond deze tijd zag hij vocalist Robert Soeterboek live optreden met Bodine, zijn voormalige heavymetalband uit begin jaren tachtig. “Zijn zang maakte echt indruk op mij, en dat gebeurt niet vaak!”, herinnert Lucassen zich. “Hij had de uitstraling en het stembereik van zangers zoals David Coverdale en Robert Plant. Toen we erachter kwamen dat het op het persoonlijke vlak ook klikte tussen ons, besloten we om samen te werken aan wat nummers, gewoon voor ons plezier. “Voordat we het wisten realiseerden we ons dat we een hoop goede ideeën verzameld hadden,” gaat Soeterboek verder. “Onze vriendschap groeide naarmate we meer tijd samen doorbrachten, en ik herinner me dat we veel gelachen hebben om de meligste dingen.” Fast forward naar 2022, en ze keerden terug naar die opnames. “Voor het nummer ‘Annie Moore’ hebben we Peter en Cleem op bas en Hammond erbij gehaald, en Peters vrouw Mirjam van Doorn deed de achtergrondzang, waarbij mijn huidige go-to drummer, Koen Herfst, zijn magie toevoegde”, legt Lucassen uit. “Alle betrokkenen waren enthousiast over het resultaat, en ik vond het zo inspirerend dat ik verschillende andere nummers heb herschreven en opnieuw opgenomen.” Al snel kon ik niet meer stoppen! Robert en ik hebben wekenlang door onze oude cassettes en DAT-banden gespitst, we ontdekten veel potentiële pareltjes die we nog niet hadden uitgewerkt. “Voordat we het wisten, hadden we genoeg nummers voor een volledig album en meer.”
Ik ben Arjen bijzonder dankbaar”, besluit Soeterboek. “Tijdens de voorbereidingen voor de Ayreon-shows deed hij er alles aan om dit album met mij op te nemen.” Elkaar inspireren en genieten van het proces heeft veel betekend. “We keren terug naar een tijd waarin het leven heel anders was en we nauwelijks pegels hadden.”

Verder hoop ik op toestemming van Dianne, zodat ik ook haar nieuwste single “A Symphonic Tragedy” kan en mag draaien!

Heb je suggesties of speel je in een band en heb je een single uit of een goede demo die je graag eens wil laten horen aan Noord-West Fryslân en de rest van de wereld mail dan naar rsh.razenderoeland@gmail.com

No entries found for this Playlist

← All Playlists for Show: Razende Roeland
X_Iconbluesky logo_xthreads_iconlogo_tiktok