Kom kijken in de nieuwe studio van Omroep Zilt in Franeker

Op 30 september opent Omroep Zilt het nieuwe onderkomen in Franeker. Op de dag dat onze radiozenders fuseren, houden we ook een open dag op de nieuwe locatie.

Sinds de lancering in augustus vorig jaar zijn we snel gegroeid. Daarom is de oude studio in Menaam gesloten en verhuisd naar Franeker. Daarnaast blijft Zilt uitzenden vanuit Harlingen.

Met een nieuwe moderne studio in Franeker speelt de streekomroep in op de toekomst. “Deze prachtige nieuwe locatie geeft ons de mogelijkheid om verder door te groeien”, vertelt voorzitter Tinus Boomstra.

Dat is nodig ook, want in 2025 gaat het lokale omroepbestel helemaal op de schop. “Er komt nog heel veel op ons af”, zo zegt Boomstra. “Met deze verhuizing maken we ons klaar om verder te professionaliseren.”

Het nieuwe pand is afgelopen maanden helemaal verzilt. “Het is echt een uithangbord geworden”, vindt hoofdredacteur Simen Hofman.

Naast een radiostudio, is ook de redactie van Zilt nu gehuisvest in Franeker. “Vanuit dit nieuwe onderkomen kunnen onze mensen nog beter laten zien wat er allemaal gebeurt in Noordwest-Friesland.”

“Door hard werken van onze medewerkers en vooral onze technische dienst staan we er weer goed voor”, concludeert Boomstra. “Dat willen we dan ook graag laten zien aan iedereen.”

En dat doen we op 30 september. Van 14.00 tot 17.00 uur ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen aan de Oostelijke Industrieweg 8 in Franeker.

X_Iconbluesky logo_xthreads_iconlogo_tiktok