Het kunstgrasveld wordt over enkele jaren weggehaald. Als de vereniging het veld kwijtraakt, worden de trainingsuren behoorlijk beperkt.
Kunnen er in de toekomst nog wel genoeg trainingsuren gemaakt worden op de voetbalvelden in Minnertsga? Het bestuur van de vereniging maakt zich daar zorgen over.
Met een kraan wordt druk gewerkt aan graafwerkzaamheden aan het B-veld van vv Minnertsga. Het veld is net volledig vernieuwd en drastisch opgeknapt. Er ligt nu na bijna 40 jaar eindelijk goede drainage, er is een sproeisysteem geïnstalleerd en het wordt hybride, hierbij wordt gewoon gras gecombineerd met kunstgras.
Het A-veld lijkt er op het oog ook netjes bij te liggen. “Nou, dan moet je goed kijken”, zegt Geert Andringa. Het bestuurslid algemene zaken van de vereniging moet ervoor op de knieën, maar kan dan duidelijk laten zien wat er aan de hand is. “Kijk, deze vezels zijn versleten. Dan splitsen ze in drieën.” Vreemd is dat niet, zo stelt Andringa. “Het veld wordt al 10 jaar intensief gebruikt.”
Geld voor het veld
De gemeenteraad van Waadhoeke moet op korte termijn beslissen over een bijdrage voor het veld. Het gaat om ruim 360.000 euro. Het gemeentebestuur vindt dat het kunstgrasveld kan verdwijnen als er een hybride veld ligt. De gemeente wil van het kunstgrasveld af vanwege milieuredenen.
Daar steekt het voor de vereniging, zo zegt Oege van der Mossel. Hij houdt zich bezig met de velden. “Op dat kunstgrasveld kunnen we vele uren trainen en spelen, al snel 1.200. Op een natuurgrasveld veel minder. Als we nu naast ons nieuwe hybrideveld een natuursportveld krijgen, dan redden we het niet.
Bij de vereniging hopen ze nu dat die voorwaarde losgelaten kan worden. Van der Mossel: “Daar zijn nu wat kinderen aan het voetballen. Toen er nog gewoon gras lag, moesten we ze van het veld af sturen. Nu kunnen ze hier vrij schieten, omdat het veld goed is. Dat willen we niet kwijt.”