Geschiedenis Omroep RSH

Omroep RSH begon ooit als piratenradio. Indertijd werden de zenders nog regelmatig in beslag genomen en kwamen de medewerkers soms zelf voor de rechter.

Maar in 1989 was dat over, toen werd Radio Stad Harlingen namelijk de lokale omroep van gemeente Harlingen. In 2018 geleden settelde Omroep RSH zich in Nieuw Zuid in de stad, die studio is nog altijd in gebruik bij Omroep Zilt.

Klik hier voor de oude site van Omroep RSH.

Omroep RSH maakte door de jaren heen opvallende programma’s. Luister hier een paar van de hoogtepunten terug:

Anita Damsma draaide elke zondagochtend de verzoekjes. Voor het huwelijksjubileum van (groot)ouders, voor de verjaardag van die leuke oom of tante, voor je moeder of voor je vader om een leuke dag te wensen. Of voor het meisje wat je de afgelopen week tegen kwam in het café of in de trein. Van Frans Bauer tot Rammstein, van plaatjes uit die goede oude tijd tot de hedendaagse muziek.

 

Afslag Harlingen laat al jaren horen wat er in Harlingen gebeurt en speelt. Zo ging dat in 2016:

Achter de Stamtafel zaten elke maand gasten uit entertainment, politiek en van maatschappelijke organisaties. Vanuit een café in Harlingen en gepresenteerd door diverse RSH coryfeeën. De techniek werd verzorgt door Kick Visser.

Wie Kent

Eén keer in de drie weken presenteert Doede van der Hoek “Elvis on Air”. Aan de hand van teksten van Rob van der Hoek wordt de luisteraar meegenomen langs de imposante muzikale carriere van Elvis Presley.

Zo nu en dan met gasten, zoals Hein Kuiken. Een echte liefhebber, die menig concert van deze legendarisch groep bezoekt.

Non-stop radio maken, dat is een hele kunst. Dat liet Omroep RSH in 2019 horen bij de RSH Marathon.

Elke zoveel jaar is Harlingen de gaststad van een vloot Tall Ships. RSH was er natuurlijk bij, zoals met het Tall Ships Journaal in 2022:

Omroep RSH sloot 2021 in stijl af met De Oliebollenshow.

X_Iconbluesky logo_xthreads_iconlogo_tiktok